Учредяват награда за принос към социалните услуги в Разград

07:39, 27 юли 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се учреди почетен знак "За принос към развитието на социалните услуги в община Разград" ще обсъди и приеме местният парламент на предстоящото си заседание. Предложението за въвеждане на новото почетно отличие е на председателя на Общинския съвет Милена Цанева и общинския съветник Кина Дякова.

Разпоредбите на общинския правилник предвиждат удостоявания на разградчани и други граждани за заслугите им в различни сфери на обществения живот - култура, образование, изкуства, икономика, спорт, както и за цялостен принос за развитието на общината.

Липсва награда за отбелязване значимостта на социалните работници, реализиращи общинската политика за предоставяне на местната общност на редица социални услуги, отбелязват в мотивите си вносителите на докладната. Според тях съвременното общество е немислимо без висококвалифицираните услуги на социалните работници.

Подкрепа в учредяването на новото отличие има и от Комисията за обществен ред и сигурност към общинския съвет Разград, при изготвяне на предложението е взето и мнението на общността на социалните работници в града.

С наградата ще се удостояват ръководители, социални експерти, работодатели, институции, неправителствени организации, организации доставчици на социални услуги и други субекти, които имат значителен принос за развитието на социалните услуги в общината.

Почетният знак ще включва герба на Разград, изработен във вид на плакет, грамота и парична сума в размер на една минимална работна заплата за индивидуалните и три за колективните награди.

Вносителите на докладната са посочили два варианта за връчване на приза - в Деня на социалния работник през месец март или в Деня на българската община на 12 октомври.

Преди да влезе на сесия предложението предстои да бъде разгледано на заседания на постоянните комисии, които са насрочени за утре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама