Над 400 социалисти от Шуменско ще участват в събора на БСП на Бузлуджа

12:53, 27 юли 15 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 400 симпатизанти и членове на БСП от област Шумен ще участват в традиционния национален събор на социалистите на Бузлуджа. Тази година той ще се състои на 1 август. Това каза областният лидер на партията в Шуменско Тодор Тодоров на пресконференция, която даде заедно с народния представител Иван Иванов. Тодоров обясни, че са ангажирани осем автобуса, два от които ще са пълни с младежи.

Разноските по пътуването на симпатизантите се поемат от централното ръководство на партията.

„Ние даваме само заявка колко души ще бъдем и плащането става от “Позитано”“,  каза Тодоров.

Иван Иванов обясни, че БСП има отделени средства за дейности на партията, които се използват при такива мероприятия. „Всеки месец аз оставам на „Позитано“ по 1500 лв. за дейности на партията. Те са от възнаграждението ми като народен представител и това е задължение на депутатите от левицата, утвърдено с решение от Националния съвет“, обясни Иван Иванов.

По време на събора на Бузлуджа БСП ще представи утвърдените от ръководството на партията кандидати за кметове на областни градове в страната.

Областният лидер на БСП Тодор Тодоров за пореден път обясни, че БСП ще залага на младежките квоти при реденето на листите за общински съветници.

Тодоров каза, че в Нови пазар и Велики Преслав листите вече са утвърдени, а подредбата им ще стане на заседания на общинските съвети. В Шумен, където партийните организации са предложили около 100 кандидатури за общински съветници, подредбата на листата и кои имена ще влязат в нея ще стане в ясна в края на август. “Процедурата при нас за избор на съветници е чрез гласуване, който получи повече гласове, той ще влезе в листата”, уточни Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама