ОбС - Гърмен решава къде да настани останалите без дом роми

13:02, 27 юли 15 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет - Гърмен решава къде ще настани останалите без дом роми.Това ще стане на редовна сесия на местните парламентаристи днес. На нея ще присъства и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Като първат точка общинските съветници ще разгледат предложението на губернатора за вземане на решение за временно настаняване на ромите от квартал "Кремиковци", които останаха без дом след събарянето на първите четири незаконни къщи там.

Екипът на Михайлов се надява този път ОбС - Гърмен да се отнесе отговорно и да прояви принципност при вземането на решение за настаняването на ромите.

Освен това местните парламентаристи ще разгледат предложението на кмета Минка Капитанова за прекратяването на разрешителното за водовземане от минерални източници заради наличие на флуор и арсен в тях. Те ще решат и дали да се обявят за продажба общински имоти в селата Ковачевица, Марчево, Скребатно и Долно Дряново.

На сесията ще присъстват още заместник-областният управител Асим Адемов и главния секретар на Областна администрация - Благоевград Дияна Атанасова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама