Община Пловдив отрича финансовата проверка за "Колодрума"

13:39, 27 юли 15 / Любопитно 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив отрича информацията, че Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е започнала проверка на кмета Иван Тотев за строежа на спортна зала "Колодрума". Това заяви общинският съветник от Патриотичния фронт Илко Илиев.

Припомняме, че на 17 юни народните представители от ПФ Борис Ячев и Валентин Касабов сезираха главния прокурор Сотир Цацаров и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Парламента за съмнително разходване на общински средства и възлагането на обществени поръчки в Пловдив, една от които е за "Колодрума".

"Получихме писмо с отговор от Държавната финансова инспекция, в което се съобщава, че е назначена проверка на строежа на зала "Колодрума", но Община Пловдив лъже, че има такова нещо", каза още бившият председател на ОбС в Пловдив.

По думите на Илко Илиев стана ясно, че самата проверка не е започнала все още, но градоначалникът със сигурност е получил писмо от АДФИ.

"Сезирали сме инспекцията и за фирмата-изпълнител на обекта. Тази фирма строи хотела на майката на Тотев и къщата му", допълни Илко Илиев.

"Стойността на строителството на спортната зала е завишена многократно. От близо 7.7 млн. лв. по първоначален инвестиционен проект, в крайна сметка до ден днешен цената е нараснала на повече от 61 млн. лв., като това не е окончателната сума и строежът все още не е завършен", категорични са от ПФ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама