В Сърбия недоволни, че задлъжнялата фабрика за стъкло на Василев прави дарения

14:14, 27 юли 15 / Политика 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сръбският вестник „Курир“ публикува информация, че заводът за стъкло в Парачин, който е собственост на Цветан Василев, е направил дарение на фондацията на съпругата на президента на западната ни съседка.

Според информацията фабриката е пренасочила около 1,2 млн. динара (10 000 евро) по сметките на фондацията на Драгица Николич. Това е станало по време на големите наводнения в Сърбия в средата на миналата година.

С публикацията си вестник „Курир“ твърди, че това се прави с цел да бъде изнуден президентът на западната ни съседка Томислав Николич чрез жена му Драгица. Целта на дарението била Василев да получи политическо влияние, за да не върне дълга от 20 млн. евро за ток и газ, който има неговият завод.

Основният проблеми за повечето неправителствени организации в Сърбия е, че компания, която има големи задължения, прави дарение. Според тях подобно нещо не бива да се случва и това трябва да се регулира със закон.

Депутатът от опозиционната Демократическа партия Александра Йерков определи случая като срамен. Според нея трябва да започне сериозна проверка на фондацията на Драгица Николич, тъй като имало много съмнителни дарители. По думите ѝ институциите трябва да проверят информацията, тъй като става дума за опит за влияние върху президента.

В момента бившият мажоритарен собственик на КТБ се намира в Белград, където очаква решението на сръбския съд дали да бъде депортиран в България. Тук той трябва да отговаря пред съда за фалита на банката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама