Агенцията за държавна финансова инспекция с втора проверка срещу Иван Тотев

15:42, 27 юли 15 / Любопитно 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) влиза с още една проверка в Община Пловдив. След парите за Колодрума ще се проверява и на какво законово основание кметът Иван Тотев е предоставил на една определена фирма – "Автотранс Чолаков",  издаването на карти за пътуване на ученици, студенти и пенсионери.

Това заяви на пресконференция днес общинският съветник Илко Илиев, който е подал сигнала към инспекцията.

"За да избегнем отново недоразумения и отговори от Общината има или няма проверка,  показвам писмото до мен от АДФИ за образуването на проверката", заяви Илиев.

"Проверката трябва да изясни превеждал ли е кметът Иван Тотев неправомерно пари на г-н Чолаков, за да издава карти за преференциалните пътувания. Защото, ако се докаже, че това е така, става дума за длъжностно престъпление в особено големи размери – става дума за 50 000 лева за 2014 г.", посочи Илко Илиев.

По думите законът е категоричен – правото да издава тези карти има превозвачът с най-голям пробег или този, за който всички определят заедно.

"Тук не е изпълнено нито едно от двете условия - общо съгласие коя да е фирмата – няма, а фирмата с най-голям пробег е "Хеброс бус", категоричен е Илко Илиев.

Припомняме, че АДФИ е назначила проверка и по първия сигнал – на депутатите от Патриотичния фронт Борис Ячев и Валентин Касабов. Там трябва да се изясни защо и как парите за" Колодрума" са скочили драстично от около 20 млн. лв. на над 60 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама