Пловдив отбелязва Международния ден за борба с трафика на хора

07:52, 30 юли 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната комисия за борба с трафика на хора и доброволци от Български Червен кръст - Пловдив, ще вземат участие в Международната кампания "Синьо сърце" ("Blue Heart Campaign"), която се провежда във връзка с Международния ден за борба с трафика на хора – 30-ти юли.

Точно по този повод в Пловдив днес ще се проведе кръгла маса на тема "30 юли - Международен ден за борба с трафика на хора, реални параметри, рискове и резултати". На форума ще присъства секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора - Камелия Димитрова, както и представители на редица  институции, които работят активно по проблема.

Паралелно с кръглата маса, в Цар-Симеоновата градина ще бъде изграден информационен център, а доброволците ще проведат кратка анкета със случайни минувачи, за да проверят до каква степен обществеността е информирана относно явлението трафик на хора. Всеки, който желае да покаже своята съпричастност, ще бъде фотографиран със знака на кампанията "Синьо сърце" - сключени ръце под формата на сърце.

По данни на ООН близо 20 % от жертвите на трафик на хора в Европа и Централна Азия са деца. От всички случаи на трафик 80% засягат сексуалната експлоатация. Международната организация на труда изчислява жертвите на трафик на хора с цел трудова експлоатация на 2,4 милиона души в целия свят. За повишаване чувствителността и съпричастността към жертвите на трафик на хора, Службата за борба с наркотиците и престъпността към ООН (UNODC), провежда в световен мащаб кампанията "Синьо сърце". Тя стартира през 2014 година, за да повиши информираността относно трафика на хора, както и да предостави възможността на всеки един да покаже солидарността си към жертвите на това престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама