Генчо Генчев е утвърден от БСП за кандидат-кмет на община Свищов

08:15, 30 юли 15 / Политика 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Генчо Генчев е кандидатът на БСП за кмет на община Свищов, съобщиха от централата на социалистите във Велико Търново. Кандидатурата му беше гласувана на общинската конференция на червените и утвърдена от Националния съвет на БСП.

Делегатите в община Свищов утвърдиха кандидатите за кмет на общината, кметове на кметства и за общински съветници за местните избори. Генчо Генчев е роден през 1980г. През 1999 г. завършва Професионална гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов" Ловеч и се дипломира като "ветеринарен техник".

През 1998 г. печели и конкурс  за танцьор-солист в Северняшки ансамбъл Плевен, където танцува около година и половина. Така започва един дълъг път в областта на фолклора  изучаването на танца  и фолклорното изкуство, която продължава и до днес. През 2007 г. е избран за кмет на кметство Царевец и председател на НЧ "Светлина - Царевец 1927" с. Царевец.

През 2014 г. се дипломира със степен Бакалавър със специалност  "Бизнес администрация", като в настоящата 2015 г. завършва магистратура „Стопанско управление" в ЮЗУ "Неофит Рилски" Благоевград.

„Като кмет на кметство Царевец вече два мандата и като председател на читалището в селото, Генчо Генчев придоби и утвърди управленски опит, както и значителен опит в разработването и реализирането на проекти“,  подчерта общинският председател на БСП - Свищов Милен Манолов.

Към настоящият момент Генчо Генчев, съвместно с кметство Контещи, Република Румъния, разработват проект по програма „Interreg V-A” –Румъния – България 2014-2020 година. Чрез трансграничния проект с 1.9 млн лева в сградата на бившето училище в село Царевец ще бъде изграден културен фестивален център, в който ще има места за отдих, за спорт, за релакс и басейн с олимпийски размери.

През 2011 година  по  инциатива на Генчо Генчев, Гуна Иванова и Ганчо Ламбев  се провежда първият Национален Фолклорен фестивал "Фолклорен извор", който тази година за  пети пореден път  ще събере над 6 000 участници от цяла България. Генго Гечнев е награден с Почетен плакет  за  принос в развитието на културния туризъм в областта.

Член е на Обществено - консултативен съвет към Министъра на културата. Участва активно за промяна на методиката за разпределение на субсидията и увеличаване средства на читалищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама