Еколози вадят документи за нарушенията при строежа на зоологическата градина в Пловдив

08:18, 30 юли 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение "Граждански контрол - защита на животните" ще представи факти и документи в подкрепа на твърдението на пловдивски активисти, че строежът на зоологическата градина в Пловдив е незаконосъобразен. По този повод от сдружението свикват пресконференция, на която да дадат своята гледна точка относно незаконното възлагане на обществената поръчка за изпълнител на строителството, а също и относно непрозрачността при издаването на разрешение за строеж.

От сдружението посочват, че е изпратена жалба до Европейската комисия и евродепутата Моника Маковей относно нерегламентираното съобразно директивите на ЕС възлагане усвояване публични средства в този случай. Организаторите ще представят и петиция, подписана от 3030 пловдивчани, обявили се против сечта на дървета в Пловдив.

Припомняме, че в сряда се стигна до физическа саморазправа между  част от активистите, обявили се срещу строежа на обекта, и техническия ръководител на строежа. В началото на юли пък природозащитници и съпричастни към каузата им пловдивчани протестираха срещу новата зоологическа градина в Пловдив с аргумент, че строежът е незаконен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама