С много прояви в Завет ще отбележат празника на града

09:37, 30 юли 15 / Култура 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица прояви в Завет ще отбележат празника на града, съобщиха от Общината. Тридневните тържества ще започнат тази вечер с 3D кинопрожекции за малки и големи.

Утре празничната програма на общината включва провеждане на футбол на малки врати, който ще започне от 8.30 часа на спортната площадка в града. Мероприятия ще продължат със състезание по колоездене и турнир по волейбол.

Като част от тазгодишния традиционен празник ще се състои и X юбилеен Международен фолклорен фестивал „Завет 2015”. Освен домакините от Танцов ансамбъл „Завет“, участие във фестивала ще вземат фолклорни състави от Босна , Словакия и Италия. Първата фестивална вечер ще започне в 19.30 часа с дефиле на участниците по централната улица на града. Откриването на фестивала е час по-късно на градския стадион, където ще е и първият вечерен концерт. В 22 часа е концертът на популярната поп фолк Малина.

Празничният съботен ден започва от 10.30 часа с конни надбягвания – кръг от националния шампионат, които ще се проведат в местността "Гемиите" по пътя за Исперих. Следобед са финалните срещи по волейбол и по футбол на малки врати.

От 19.30 часа на стадиона поздрав към жителите и гостите на града със свои изпълнения ще отправи групата за стари градски песни към читалище „Саморазвитие“. Веднага след това е концертът на фолклорните състави и закриването на фестивала. Тридневните тържества на Завет ще завършат с концерт на фолкзвездата Емилия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама