Депутатите избират омбудсман без дебати

09:43, 30 юли 15 / Политика 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без никакви дебати депутатите ще изберат новия омбудсман. В продължение на час те ще гласуват за настоящия обществен защитник Константин Пенчев, издигнат от Реформаторския блок и депутата от левицата Мая Манолова, предложена от "БСП-лява България". 

В началото на днешното парламентарно заседание накратко бяха представени кандидатурите на двамата, като Корман Исмаилов (РБ) посочи, че Пенчев е бил успешен омбудсман, като е доказал своята всотдайност и професионализъм. 

"Мая Манолова не се нуждае от много представяне – 4 мандата е избирана за народен представител", посочи председателят на групата на левицата Михаил Миков. Той изтъкна още, че тя е много активна в отстояване интересите на гражданите. А най-важното й качество за случая било независимостта.

След като нито един депутат не пожела да се изкаже, председателят на НС Цецка Цачева закри дебата. Народните представители продължиха по програмата си в очакване комисията по избора да се подготви за гласуването. 

Гласуването е тайно и депутатите ще дадат гласа си в три обособени тъмни стаички. Ще отбелязват вота си само с "Х", други знаци ще правят бюлетината невалидна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама