"Титан-БКС" оттегли искането си за удължаване на концесията с Община Шумен (допълнена)

09:50, 30 юли 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Титан БКС” оттегли предложението си до Община Шумен за удължаване на концесионния договор за чистотата с още пет години.

Офертата изтегли днес в началото на заседанието на местния парламент управителят на фирмата Христо Николов.

На 3 юли “Титан БКС” направи предложение за удължаване на изтичащия догодина концесионен договор за нов 5-годишен период. Фирмата предложи на общината освен да продължи да събира боклука, да направи инвестиция в размер на 1 млн. лв. без ДДС в 2000 м отвеждаща канализационна система на регионалното депо в “Дивдядово”.

Настоящият 15-годишен договор на „Титан-БКС” с Община Шумен изтича в края на юли следващата година.

В по-голямата си част общинските съветници бяха на мнение, че не е сега времето въпросът за удължаване на концесията да се разглежда.

Преди сесия искането на сметосъбиращата фирма бе гледано само от Икономическа комисия и се очакваше да бъде предложено като извънредна точка на днешното заседание на Общинския  съвет и евентуално да влезе в дневния ред. След оттеглянето на искането от Христо Николов това не се случи.

“Ние не сме фирма, която трябва на всяка цена да инвестира в дадена община. От 14 години работим като партньори с Община Шумен и очаквахме да чуем мнение дали сме се справили с нашите задача, вменени ни от концесионния договор, или не сме се справили. Липсата на мнение според мен показва, че не е необходимо да правим някаква инвестиция”, коментира шефът на “Титан-БКС” Христо Николов..

“Ако във времето има друго мнение по въпроса, т.е. положително, че сме се справили със задачите, ще преразгледаме предложението си. Но на този етап няма да внасяме повторно офертата си за удължаване на концесията”, допълни Николов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама