Пловдив под полицейска блокада заради градското дерби

09:58, 30 юли 15 / Спорт 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилено ще е полицейското присъствие в Пловдив в деня на футболната среща от третия кръг на "А" група между отборите на "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив), съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Градското дерби ще се проведе на 1 август, събота, от 18,30 часа на стадиона на спортен комплекс "Ботев 1912" в квартал Коматево. Очаква се на срещата да присъстват около 3500 привърженици на жълто-черните, които са домакини, и около 400 привърженици на гостите от "Локо".

По тази причина на територията на спортната зона, а и в целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от Областна дирекция на МВР, СДВР, както и сили от дирекция "Жандармерия", съобщиха от полицията. По улиците на града и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия.

От Областната дирекция посочват, че провеждане на шествия от привърженици на двата клуба на територията на града не е разрешено. За нормалното пропускане на зрители в стадиона, преди и по време на футболната среща ще бъдат отворени 7 входа на стадиона. Няма да бъде допуснато внасяне на забранени предмети, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ) - оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др. На трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

Агитка на "Локо" ще пътува организирано с полицейски съпровод от стадион "Локомотив" до спортния комплекс на ПФК "Ботев". След приключване на срещата тя ще бъде съпроводена обратно до стадион "Локомотив".

Районните полицейски управления ще работят в усилен режим. Създадена е организация задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща, да бъдат обработвани незабавно и предавани на съда. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, като при извършване на нарушение на закона (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.), установените от записа лица ще понесат отговорността си, категорични са от полицията.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена и продажбата на алкохол на територията на спортната зона в деня на срещата.

Ще бъдат въведени временни ограничения за движението по ул. "Коматевско шосе", като ще се пропускат само автобусите от масовия градски транспорт. Улица "Захаридово" ще бъде частично затворена за преминаване от страната на футболния комплекс. Изцяло затворена ще бъде ул. "Воден".

Ръководството на ОД на МВР – Пловдив призовава гражданите и феновете на двата пловдивски отбора да не извършват правонарушения или провокативни действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама