Община Шумен ще разсрочи старо задължение от 3,7 млн лв. за сметището в Дивдядово

10:51, 30 юли 15 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преговори за сключването на извънсъдебно споразумение между община Шумен и фирма “Експрес гаранцион” за разсрочване на задължения в размер на 3 млн. и 700 хил. лв. възложи на кмета Красимир Костов Общинският съвет на свое заседание днес.

Общината има задължение към фирмата от 2006 г. за извършени строително-монтажни дейности на сметището в Дивдядово. Става въпрос за 3 780 433 лв. и на 17 септември изтича срокът на предното споразумение между фирмата и Общината за разсрочено плащане.

Преди да вземат това решение съветниците прекъснаха за десет минути заседанието си. Това стана по искане на проф. Добрин Добрев, който помоли правистите в Общинския съвет да се консултират и да посъветват другите как е по-добре да се гласува по казуса.

След като се поднови заседанието се стигна до решението кметът Красимир Костов да проведе  преговори с фирма “Експрес гаранцион” за извънсъдебно споразумение за разсрочване на задълженията, като това стане за възможно най-дълъг срок, но не по-малко от 3 години.

Съветниците стигнаха до извода, че по този начин Общината ще плати само парите дължими по главницата и няма да плаща лихви за периода.

Решението бе взето с 25 гласа „за”, 1 „против”, 2 „въздържал се”.

Преди две седмици фирма “Експрес гаранцион” изпрати юристи в общината с изявлението, че ако не се предприемат стъпки за плащане на задълженията, ще заведе съдебно дело. Заедно с това от фирмата изразиха принципно съгласия и за сключване на договор за разсрочване на задълженията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама