Държавата отпуска близо 4 млн. лв. за "Военното НДК"

10:55, 30 юли 15 / Политика 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавата ще отпусне още днес 3,8 млн. лв. за довършване на сградата на Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията си на сградата, в която се помещават двете институции. Тя се намира на ул. „Скобелев“ в центъра на столицата и е известна като „Военното НДК“.

Борисов уточни, че до момента са дадени 11 млн. за сградата. Готови са някои от плочите в голямата зала на зданието, в която ще се помещават 35 по-малки зали. Премиерът намери и редица нередности в строежа и някои от нещата трябва да се премахнат.

„Настилката в двора на сградата трябва да бъде подменена, стъклопакетите са компрометирани и няма изолация, което означава, че няма и енергийна ефективност. Взехме решение с министъра на правосъдието, главния прокурор и кмета на Столична община да чуем още веднъж магистратите колко им е нужно и важно. А то е много важно, защото Софийски районен съд и прокуратурата работят в отвратителни условия“, каза още Борисов.

Именно заради тези лоши условия се отпускат допълнителните пари, за да може ремонтът да е готов до една година и магистратите да се преместят в новата сграда. Тепърва предстои правосъдният министър Христо Иванов да предложи на ВСС да се пуснат две обществени поръчки за обзавеждане и оборудване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама