БСП застана зад бизнесмен за кандидат-кмет на Плевен

11:46, 30 юли 15 / Политика 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП застава зад бизнесмена Антон Георгиев за кандидат-кмет на Плевен. Това стана ясно днес на брифинг в пресклуба на БТА, на който участваха председателят на Общинския съвет на партията в града Цветко Цветков, Антон Георгиев, който влиза вече в битката за кметския стол и Чавдар Велинов, общински съветник от БСП в местния парламент.

Георгиев е единната кандидатура на КП „БСП лява България“ и Политически клуб „Тракия“, на който е член самият той. Все още няма решение как ще се казва новата коалиция, създадена за местните избори.

„Насочваме се към Антон Георгиев, защото искаме да се отворим към бизнеса, към работещите хора. Той е познат на плевенската общественост.“, коментира Цветков. Общинският лидер на БСП подчерта, че с Антон Георгиев се надяват да стигнат до втори тур на вота и да търсят подкрепа за победа.

„Благодарен съм на БСП, че повярваха в мен и в моите идеи. Аз съм работещ човек, прагматичен.“, заяви и Антон Георгиев. Той е на 47 години, собственик е на една от големите фирми в страната за климатизация, вентилация и отопление, също така е съсобственик на „Скай парк“ – летище Бохот LM. В момента е общински съветник в местния парламент на Плевен, където е председател на комисията по законност и конфликт на интереси.

Цветков посочи, че през август ще бъде изготвена и листата с кандидати за общински съвтеници, която също ще е с представители на КП „БСП лява България“ и политически клуб „Тракия“ в Плевен. До 5 септември ще стане факт и предизборната програма на новата коалиция за местния вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама