Разкриха извършителите на убийство при масов побой в село Петърница

12:14, 30 юли 15 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разкрити са извършителите на убийство, извършено след масово сбиване в село Петърница. Разследването е започнало непосредствено след сигнал постъпил на 1 юни 2015 година в 23.10 часа от тел.112 за масово сбиване на улица „Георги Бенковски“ в селото в дома на 28-годишен мъж, информират от пресцентъра на ОД на МВР.

Изпратени са полицейски екипи, които са установили, че сбиването е прекратено, а 28-годишният Митко М. се намира в безпомощно състояние. Той е приведен в УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен с прободни рани в областта на гърдите и с реална опасност за живота.

На 16 юни в 8.00 часа мъжът е починал в Реанимация на плевенската болница.

Разследването изяснило, че конфликтът се е разразил вечерта на 1 юни след употреба на алкохол между представители на две фамилии, известни в селото със стара семейна вражда. По данни на свидетели - очевидци в сбиването са участвали около десет човека, въоръжени с брадви, камъни и тояги. Извършен е оглед на местопроизшествието, претърсвания, изземвания и разпити на свидетели. Като веществено доказателство е иззета вила. Назначени са ДНК експертизи. Образувано е досъдебно производство.

На 28 юли в резултат на проведените процесуално - следствени действия и оперативно - издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението: Звезделин Р., Искрен Р. И валентин А. Те са на възраст от 22 до 25 години. И тримата са от същото село.

Задържани са за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Плевен и са внесени искания в Окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Документирането на престъплението продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама