КЗК няма да разглежда жалбата на “Автомагистрали Черно море”

12:41, 30 юли 15 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не е разгледала жалбата на фирма “Автомагистрали Черно море” срещу решението на община Шумен за избор на изпълнител на поръчката за асфалтиране на улиците за 1.2 млн. лв.

Причината е, че фирмата не си е платила държавната такса за разглеждане от КЗК, определена в максималния размер – 15 000 лв., съобщи старши юрисконсултът на община Шумен Иван Кавръков.

Той припомни, че днес изтича срокът за обжалване на разпореждането на КЗК за отказ от образуване на производство и от утре влиза в сила решението за избор на изпълнител на поръчката.

Това означава, че от понеделник вече може да се сключва договор с “Барс” АД, която спечели и трите лота на поръчката с ценова оферта за 1 млн. 187 хил. 304 лв.

Topnovini.bg припомня, че интерес към поръчката имаха общо 4 шуменски фирми – „Пътища и мостове” ЕООД, „Автомагистрали Черно море” АД, „Пътища” АД и „Барс” АД. 

От “Автомагистрали Черно море” обжалваха решението на община Шумен за избор на изпълнител с мотива, че офертите не са били разгледани в детайли.

Общо по поръчката за ремонтни работи по улиците в Шумен ще се изразходват 100 хил. лв., за асфалтиране на разкопаните отсечки по проекта “Воден цикъл” – 2 ще се използват 900 хил. лв., а други 187 хил. 304 лв. ще отидат за ремонти на улици в населените места на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама