Граждани организират протест срещу Мая Манолова пред парламента

13:18, 30 юли 15 / Политика 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани организират протест под надслов „Не искам Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис!“ в четвъртък от 19.30 пред сградата на Народното Събрание. 

„Днес Мая Манолова беше избрана за омбудсман от Парламента. За пореден път се осъществи подмяната на волята на милиони избиратели, очакващи промяна на статуквото“, посочват организаторите на събитието във „Фейсбук“. „Депутати от управляващото мнозинство, ВИЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ПРЕДАДОХТЕ!!!“

Организаторите припомнят нееднократните обвинения на Мая Манолова, че участниците в протестите #ДАНСwithme са били платени. „Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители. Помним наглата й усмивка, когато казваше: “Аз предложих Пеевски”, както и безрезервната й подкрепа за Орешарски и неговото анти-европейско правителство“, коментират организаторите. 

Според тях изборът на Мая Манолова за омбудсман е абсурден и припомнят, че тя беше главно действащо лице в аферата „Костинброд“ през 2013 година. Организаторите питат как е възможно  толкова яркооцветена партийна фигура да изпълнява надпартийната функция на национален омбудсман.

„Същата Мая Манолова, която правеше съвместни митинги с Атака и упорито гласува против съдебната реформа, е харесвана и хвалена от депутати на РБ. Как подобен човек се вписва в “европейското развитие на България" и във формата на поста, който й беше подарен? Ами защо не върнете обратно и Пеевски за шеф на ДАНС? Също ще е толкова адекватно“, посочват организаторите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама