Осигуряват топъл обяд на 100 социално слаби в Сливен

15:45, 30 юли 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
100 жители на Сливен в тежко социално положение ще получават топъл обяд през зимния сезон. Тази дейност е част от  проект, който Сливенска община ще реализира по Оперативна програма за храни по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица за 2015 - 2020 г. Договорът за осъществяването му ще бъде подписан на 31 юли в Министерството на труда и социалната политика, обяви Дилян Стойков - началник отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт" в Община Сливен.Проектът ще стартира реално през месец септември тази година.

„Предвижда се, чрез кухнята на Домашен социален патронаж да осигурим топъл обяд за 100 жители на Сливен, които са изпаднали в неблагоприятно социално положение". Първоначалният период за изпълнение е до края на годината, като имаме възможност по оперативната програма при успешно изпълнение на дейностите автоматично да продължим и от 1 януари,  посочи още Стойков.

Той изрази надежда, че ако Община Сливен успешно приключи изпълнението на проекта има възможност догодина  броят на подпомогнатите лица да бъде увеличен. Дилян Стойков припомни, че досега общината е изпълнявала проект „Обществена трапезария" по фонд „Социална закрила" и „Топъл обяд" е продължение на този вид грижа за социално слабите граждани

Началникът на социалния отдел поясни, че общината кандидатства и по програма „Старт в кариерата". Чрез нея се дава възможност за работа в публичната администрация на на млади специалисти до 29-годишна възраст без стаж. Разпределението на младежите става по квота чрез Агенцията по заетостта. Традиционно Община Сливен получава най-голямата квота.  Програмата ще стартира през януари 2016 г. като младежите ще работят девет месеца на пълен работен ден в различни сектори на администрацията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама