Обновяват парк „Владимир Друмев“ в Исперих

15:53, 30 юли 15 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 В Исперих  днес бе дадено началото на строително-монтажните работи за рехабилитацията на парк „Владимир Друмев“. На събитието присъстваха кметът Бейсим Басри, представители на общинската администрация и граждани.

Председателят на МИГ-Исперих Даниел Димитров пожела на добър час и успешно приключване на проекта.

Проектът се финансира по договор за безвъзмездна финансова помощ по мярка  „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.  Стойността на договора е за 72 095.15 лв. без ДДС.

Обновяването на парка трябва да приключи до 15 септември. Ремонтът предвижда изграждане на зелени площи, настилка от цветни бетонови плочи и бетонови павета. В проекта е залегнало полагането на ударопоглъщаща настилка за детски площадки, комбинирани детски съоръжения, дървени перголи, дървени градински пейки и кошчета.

Изпълнител на дейността е исперихската строителна фирма „Бруда“ ЕООД. Консултантска услуга за управление на проекта е на фирма „Инвестиционно проектиране“ ЕООД-Шумен. Авторският надзор ще се осъществява от „Пентагон“ ООД-Разград, а строителен надзор е възложен на „В.Л.М. Енержи“ ЕООД-Разград.

От Общината посочват, че с изпълнението на проекта ще се подобри общата инфраструктура в Исперих, ще се повиши привлекателността на града в културно-битово отношение и ще се създадат предпоставки за здравословна жизнена среда и равен достъп до развлечения, и контакти на различни социални групи от града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама