И просветата в Хасково проверява стрелбата в ДПС в Минерални бани

06:59, 31 юли 15 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалния инспекторат на образованието /РИО на МОН/ в Хасково проверява кой и защо е предоставил физкултурният салон на училището в село Карамнци, община Минерални бани за партийно събрание на ДПС.

В сряда вечерта там се провело номинационно събрание на партията, на която е трябвало да се издигне кандидатура за кмет. Както вчера разказахме сегашният кмет Мюмюн Искендер е получил 400 гласа, а опонента му Муса Чолак – 0. След оповестяване на резултата, синът на Чолак извадил пистолет и произвел няколко изстрела във въздуха.

Мюмюн Искендер изтъкна пред Topnovini.bg, че депутатът от ДПС Мехмед Атаман е в основата на скандала. Атаман пък не направи коментар. Муса Чолак пък има друга версия за случилото се.

„Гавазите на Искендер се нахвърлиха срещу мен, 10 човека върху мене, аз на земята и тогава моя син, за да ме защити гръмна два пъти във въздуха”, казва Чолак.

Законът, въпреки че е лятна ваканция забранява използването на учебна сграда за партийни събрания. Проверката на РИО на МОН трябва да приключи след няколко дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама