Валерия Велева: Вестник „Преса“ няма никакви задължения към КТБ

08:07, 31 юли 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вестник „Преса“ няма никакви задължения към КТБ. Той си отива просто, защото приходите са много по-малко от разходите. Това заяви заместник-главният редактор на вестника Валерия Велева в ефира на Нова телевизия. Думите ѝ са във връзка с това, че днес излиза последният брой на вестника, като от утре и той, и сайтът преустановяват работата си.

Попитана дали е проблем, когато един банкер финансира всички български вестници, Велева отговори, че не може да говоря за другите вестници. 

„Ние не сме имали никаква зависимост към Цветан Василев. Редакционната политика на вестника също не е имало специално отношение нито към него, нито към Делян Пеевски“, убедена е журналистката.

Според нея не Цветан Василев и Делян Пеевски са проблемът на българската преса и допълни, че всички вестници на командно дишане.

 На въпрос защо първо при „Преса“ се случва това, Велева обясни, че това  станало, защото „останахме абсолютно чисти според закона“.

„Не направихме компромис нито със закона, нито с редакционната си политика. Ние не правим компромис с истината“, посочи зам.-главният редактор на „Преса“.

Попитана дали за да оцелее дадена медия, трябва да внимава със силния на деня.

Според Валерия Велева трябва да внимава за да получава обществени поръчки, но вестник „Преса“ на никого не прощавали и към никого не клонили.

Велева съобщи също така, че скоро ще има нов медиен проект, но не пожела да каже нищо повече по темата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама