Великотърновският университе увеличава местата си за прием във Филиала в град Враца

09:05, 31 юли 15 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великотърновския университет реши да увеличи местата за прием в досегашните специалности и да започне кампания за набиране на студенти в няколко нови педагогически специалности - начална училищна педагогика или предучилищна педагогика и френски език, история и английски език, история и философия, български език и география, български език и чужд (руски или френски) език, педагогика на обучението по математика и информатика, съобщават от висшето училище.

Така филиалът във Враца се превръща в основен център за подготовка на детски и начални учители и на учители по повечето от предметите, изучавани в средния курс, за цяла Северозападна България.

С това университетът отговаря на увеличаващите се обществени потребности от учителски кадри, съобразява се с ограничените финансови възможности на хората в Северозападна България.

Филиалът в град Враца е единственото легитимно университетско звено в тази част на България. През есента Великотърновският университет ще предприеме стъпки за акредитиране и на други професионални направления, по които да се обучават студенти във Враца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама