100 борци влизат в схватка на плажа в Шкорпиловци

10:35, 31 юли 15 / Спорт 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Долни Чифлик и местният клуб "Тича" ще бъдат домакини на турнира по плажна борба. Надпреварата е в неделя, 2 август от 10 ч на централния плаж на курортния комплекс Шкорпиловци.

Оспорваните двубои ще бъда наблюдавани от кмета на община Долни чифлик Борислав Натов, под чийто патронаж е турнирът, и от неговите гости. А те са Валентин Йорданов – председател на българската федерация по борба, олимпийски шампион от Атланта и носител на 21 златни медала от европейски, световни и олимпийски игри, и Станка Златева – златното момиче на българската борба,  носителка на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, първата българска световна шампионка по борба. Състезанието е за всички възрасти. Техническата конференция е в събота, 1 август от 18,30 часа, а меренето е в неделя, 2 август, от 9 ч.

Досега заявки за участие са подали 100 състезатели от почти цялата страна, но най-много умастници в турнира ще има от Враца, Стара Загора, Шумен, Ловеч, Варна, Тополовград и др. Борците от клуб „Тича” пък ще се борят за специалната Купа на кмета на община Долни чифлик Борислав Натов. Общината поема разходите по турнира, а местният клуб по борба осигурява купите и медалите за победителите.

Оспорваните двубои ще бъдат оценявани от пет съдии с международна категория. От тази година туринърт по плажна борба в Шкорпиловци е включен в официалния спортен календар на Българската федерация по борба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама