Учебната година в Медицинския колеж в Шумен ще стартира нормално, според Костов

11:36, 31 юли 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учебната година ще стартира нормално в шуменския филиала на Медицинския университет (МУ) – Варна, каза за Topnovini.bg кметът на Шумен Красимир Костов.

Той обясни, че в сградата се предвижда премахване на две стени, което ще започне до няколко дни.

„Вчера комисията беше там, огледаха нещата, подготвят се и всичко ще се оправи”, каза Красимир Костов.

Партидите на тока и водата е в процедура по прехвърляне, каза още кметът.

Topnovini.bg припомня, че народният представител от БСП Иван Иванов изрази опасения, че може стартът на учебната година да не започне гладко заради нужни ремонтни дейности в сградата, както и документално прехвърляне на партидите за електричесто и вода.

Заместник-ректорът на МУ Проф. Тодорка Костадинова е била в комисията, която е посетила сградата на бившата белодробна болница.

Тя разказа, че ще се наложи да се съединят няколко по-малки стаи, така че да се получат две големи зали. „Трябва да се направи нужното, за да бъде адекватен учебният процес. В тези зали ще се обучават по 20 студенти – медицински сестри и акушерки”, каза проф. Костадинова.

Тя обяви, че вече има подадени заявления от кандидат-студенти за шуменския филиал, само ден след като започна подаването на документи по интернет. Зам-ректорът обясни, че се водят преговори с Шуменския университет (ШУ) предстоящият изпит за медицинския филиал в Шумен да се проведе в зали на висшето училище.

„От ръководството на университета ни съдействат много и вероятно изпитът ще е в зали на ШУ”, каза проф. Костадинова и допълни, че така искат да улеснят бъдещите кандидат-студенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама