11 са закритите паралелки с прием след 7 клас в област Плевен

11:56, 31 юли 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 са общо закритите паралелки с прием след 7 клас в област Плевен, съобщи Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието. 10 бяха закрити още при първия етап на класиране – една в средно общообразователно училище, останалите в професионални гимназии. Една е закрита след третия етап. Тя е в СОУ „Иван Вазов“, профил хуманитарен. В началото на план-приема са били заявени две паралелки с общ брой ученици 52, но са се записали по-малко деца. Това е наложило да се преструктурират двете паралелки в една с по-голям брой ученици.

В ДФСГ „Интелект“ е закрита една специалност, която е митническа и данъчна администрация с немски език,в ПГ по транспорт приемът е преструктуриран с оставане на една паралелка с автомобилна мехатроника, която ще е маломерна с разрешение от днес на министъра на образованието. Тук закритата специалност е автотранспортна техника.

В ПГ по електротехника и химични технологии на третия етап се закрива специалността „Технология на хомеопатични и фитопродукти“. Приемът се преструктурира като две специалности се обединяват в една паралелка. В това училище остават две паралелки с три специалности, а приемът след 7 клас е бил обявен за три паралелки.

Прием не е реализиран след 7 клас в седем училища в област Плевен – СОУ „П.Яворов“, ПГ по строителство и архитектура – Плевен, ПГ по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски“ – Плевен, ПГ по ядрена енергетика – Белене, ПГ по селско стопанство  в Левски, ПГ по земеделие в Кнежа и ПГ по облекло и текстил в Плевен.

Маломерни паралелки са сфромирани с разрешение на просветния министър в пет училища в област Плевен.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама