„Протестна мрежа“ поиска разпускането на Народното събрание

12:09, 31 юли 15 / Политика 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организацията „Протестна мрежа“ поиска разпускането на 43-то Народно събрание в публикация на страницата си във „Фейсбук“.

Припомняме, че снощи в София се проведе протест срещу избирането на Мая Манолова за омбудсман, на който гражданите също поискаха оставката на парламента.

Редакцията на София Topnovini.bg публикува текста на „Протестна мрежа“ без редакторска намеса:

"‪#‎ОСТАВКА‬ на 43-то Народно събрание

Протестна мрежа иска разпускане на 43-то ОНС и предизвикване на възможно най-бързо, в рамките на конституционно установения срок на предсрочни парламентарни избори, като основание за това ни дават следните негови действия от последните дни:

1. Подмяната на Съдебната реформа и превръщането й в обект на задкулисни договорки; 2. Излъчването на спорни кандидатури за Омбудсман без да се направи поне опит за допитване до гражданите, чийто защитник трябва да е и избирането на тотално компрометирала се партийна функционерка за такъв, в нарушение на закона. 3. Смехотворния доклад за КТБ, в който прокуратурата не се споменава. 4. Подмяната на волята на народа и ограничаването на Пряката демокрация при обсъждането и гласуването на Референдума. 5. Приемането на т.н. „пенсионна реформа“ с гласовете на ДПС 6. Преназначаването на провалилия се управленски екип на БНБ, предхождано от назначаването на предложилия ги зам. министър на финансите в правителствата на Беров и Виденов за неин Гуверньор. 7. Позорната поправка в закона за НСО, която разширява прекомерно кръга на охраняваните за сметка на данъкоплатеца лица.

Този, далеч неизчерпателен списък, както и многобройните предходни решения или липса на такива, по важни за страната въпроси, за които ПМ е реагирала своевременно, доказват все по-убедително, че и това събрание не е "Народно" и не защитава интересите на народа, а тези на окупиралата всички властови позиции Мафия. Нека никой не забравя, че българските народни представители, институции и управляващи трябва да са заедно с народа си в борбата срещу мафията, а не да и слугуват под благовидни предтексти!"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама