Кметът на Хасково: Аз разреших разрушаването на затвора /снимки и аудио/

12:33, 31 юли 15 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Аз издадох заповедта за разрушаването сградата на затвора. В тази община аз издавам заповедите”. Това бе отговорът на кмета на Хасково Георги Иванов на питането на общинския съветник от БСП Димитър Шалапатов.

Изказването бе около докладната записка за разрушаването на затвора, чиято сграда е паметник на културата. Скандалът не утихва вече седмица. Веднага след като стана ясно, че багери са разрушили сградата на ул. „Дунав”, която бе прехвърлена на общината от държавата през 2010 г., полицията, прокуратурата и Министерство на културата започнаха проверки.

От кметството към момента казват, че разрушеното не е паметник на културата. Историците пък твърдят, че сградата е и са информирали общинската администрация преди време.

В крайна сметка Георги Иванов оттегли докладната записка за неопределено време и тя не бе изобщо подложена на гласуване.

Кметът обаче не посочи, колко е струвало на общината да се разчисти теренът, където бе сградата на затвора. „Цената е колкото е била офертата на фирмата”, каза само Георги Иванов.

Общинските съветници близки до кмета пък изроптаха от място след като чуха въпросът на Димитър Шалапатов.

Защо и как кметът Георги Иванов нападна полицията в Хасково, може да чуете в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама