НАП Шумен разкрива изнесено работно място с дежурен публичен изпълнител

12:42, 31 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изнесено работно място с дежурен публичен изпълнител се разкрива от 4 август в офиса на НАП – Шумен, съобщиха от пресцентъра на данъчното. Това се прави за улеснение на гражданите, които имат публични задължения или пък образувани изпълнителни дела.

Работното място на служителя от функция „Събиране“ ще бъде изнесено в сградата на НАП на  ул. „Адам Мицкевич“ № 1, стая 111.

Тази стъпка се предприема за по-бързото и навременно уточняване на задълженията и плащанията както и даване на консултации и получаване на навременна информация по получените покани от задължените лица. Ефектът, който ще се постигне е улеснение на гражданите и спестяване на голяма част от времето им за достъп и обслужване от администрацията.

Досега гражданите заплащаха задълженията си в банковите гишета на обслужващата банка, които са в сградата на НАП на ул. „Адам Мицкевич“№ 1, а публичните изпълнители се намират в другата сграда на офиса , на пл. „Освобождение“№2.

С разкриването на изнесеното работно място на дежурен публичен изпълнител, това излишно разкарване между двете сгради ще спре, обясниха от данъчното.

За улеснение на гражданите, заедно с дежурния публичен изпълнител ще работи и служител от отдел „Услуги на клиенти“.

Публичните задължения представляват задължителни осигурителни вноски, данъци, вкл.акцизи, мита, такси, глоби и др., декларирани или установени както от органите на НАП, така и от външни взискатели като МВР, Инспекция по труда, община и съд, и др. Събират се от публични изпълнители на НАП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама