Цветанов се опитва да пришие ДПС към Реформаторския блок

12:46, 31 юли 15 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Войната" между коалиционните партньори продължава. В месеца, в който общите гласувания на ГЕРБ и ДПС отново повдигнаха въпроса за задкулисни договорки и тайната подкрепа на Движението за права и свободи за Бойко Борисов и които създадоха напрежение от страна на Реформаторския блок към най-голямата парламентарна група, председателят й Цветан Цветанов предприе нова "тактика". В коментар на думите на съпредседателя на Блока Радан Кънев, той се опита да "пришие" реформаторите към ДПС.

"Преумората в някои колеги от нашите коалиционни партньори доведе до повече емоция, която е неоснователна. Или може би пиенето на кафета с Лютви Местан в последните 10 дни...", заяви Цветанов, прекъснат от въпрос. И след малко продължи: "През последните 10 дни те бяха по-близки с Лютви Местан, отколкото с коалиционните си партньори". Той се обърна задочно към Кънев и призова "да не минаваме границата на невъзможността, а после да трябва да си говорим", припомняйки острата риторика на реформаторите към ГЕРБ и последвалата коалиция.

Цветанов намекна още, че депутатите и структурите на ГЕРБ също имат претенции към своите партньори. "Колегите бяха убедени, че трябва да бъдат предоговорени условията на коалицията, защото се оказва, че Реформаторският блок е водещият в управлението, а съотношението на парламентарните групи е 83 на 23", каза той. В отговор на въпрос дали се обмисля намаляване на квотата за министри на Блока, Цветанов се обърна към журналиста, задал въпроса, с думите: "Вие да не би да сте присъствали на вчерашната група?".

И допълни: "От 2009 г. насам ГЕРБ е готова по всяко време на всякакви избори". Той заяви, че предстои местен вот, на който щяла да се види реалната електорална подкрепа за всички партии. Преди дни лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че броенето на гласове от местни избори и съотнасянето им към национален вот за парламент, е, меко казано, неправилно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама