Атлети от Сливен заминаха за Балканиадата в Питещи

13:16, 31 юли 15 / Спорт 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима атлети от Сливен заминаха за участие на Балканското първенство за мъже и жени. Надпреварата е утре и в неделя и ще се проведе в румънския град Питещи.

При мъжете ще се състезават националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов, Ангел Карарадев в скока височина и шампионът при юношите на 400 метра Живко Стоянов. В дамското направление в първенството на полуострова ще участва Радослава Мавродиева, която представя страната в дисциплината тласкане на гюле.

Място в държавния отбор извоюва и още едни сливналия - Даниел Добрев /скок дължина/, но той получи контузия и пропуска първенството в Питещи.

България ще бъде представена общо от 30 атлети на предстоящата Балканиада. За втора година всяка държава, членка на АБАФ, има право да участва с по двама атлети в дисциплина, а състезатели извън класирането не се допускат.

Освен атлетите от Сливен в държавния тим личат имената на Силвия Дънекова, Мирела Демирева, Инна Ефтимова, Ваня Стамболова, Венелина Венева-Матеева, Георги Цонов, Митко Ценов, Денис Ерадири, Тихомир Иванов, Денис Димитров, Румен Димитров, като някой от тях ще опитат да покрият норматив за Световното в Пекин през август и Олимпиадата в Рио 2016.

Наградният фонд ще е от внушителните 40 000 евро. Те ще бъдат разпределени по сравнителната таблица между най-добрите 10 мъже и 10 жени в Питещи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама