САЩ с нови санкции срещу Русия

13:16, 31 юли 15 / Свят 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съединените американски щати ще наложат нови санкции срещу Русия след събитията в Източна Украйна и Крим. Списъкът с хора, на които е забранено да влизат в САЩ, ще се увеличи с 11 имена, а този с компании за санкциониране - с 15, пишат Russia Today и Газета.ru.

Наказателни мерки са наложени на осем компании и физически лица, които имат връзки с Генадий Тимченко - който от миналата година е в черния списък на САЩ и е известен руски милиардер, търговец на газ и приближен на Путин. Компания на Тимченко се готвеше да строи на територията на България газопровода Южен поток.

Обект на нови санкции са и две фирми, свързани с Борис Ротенберг, руски бизнесмен и съюзник на Путин. В разширения черен сипсък влизат и синът на Борис Ротенберг - Роман Ротенберг, както и синът на бившия президент на Украйна Виктор Янукович - Александър Янукович, както и бизнесменът Сергей Курченко.

Сред наказаните са и бившият секретар по сигурността на Украйна Андрей Клюев, мениджърите на концерна "Калашников" Андрей Билютин и Александър Омелченко.

Под забрана за внос и търговия попадат десетки компании, регистрирани в Русия, Беларус, Финландия, Румъния, Хонконг, Кипър, Вирджинските острови и други, между които Експортно-импортна банка, Проминвестбанк и Руския фонд за преки инвестиции, а също 35 дъщерни фирми на Внешекономбанк и компания "Роснефт".

Евросъюзът удължи санкциите срещу Москва до края на януари догодина. Вследствие на наложените рестрикции икономиката на Русия е в спад, а доходите на хората се свиха. Видимо намаляха и хранителните стоки в магазините, което се дължи на контрасанкциите, въведени от Кремъл срещу САЩ и страните от ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама