СДС е против разпада на управляващата коалиция

14:33, 31 юли 15 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съюза на демократичните сили (СДС) категорично заявява, че е за запазването на целостта и стабилността на управляващата коалиция и призовава колегите си от всички парламентарни групи в нея да не се поддават на провокации и да продължат да отстояват поетите ангажименти за осъществяване на така необходимите реформи за българските граждани.

Това се казва в прессъобщение от партията, разпространено до медиите.

В него пише още, че ръководството на СДС и народните представители на синята партия смятат, че изборът на подуправители на БНБ, които са пряко свързани с фалита на КТБ и управлението на Жан Виденов, е голямата политическа грешка на приключващия политически сезон.

„Категорични сме, че беше направен опит за отклоняване на вниманието от него, чрез създаване на напрежение и медийни престрелки в управляващата коалиция“, пише още в позицията на партията.

Според демократите неприемането от Народното събрание на референдума, предложен от президента и отхвърлянето на въпроса за мажоритарните избори, бяха вменени изцяло като вина на Реформаторския блок.

„Заявяваме за пореден път, че в СДС винаги сме отстоявали позицията си за преференция без праг, което ще позволи мажоритарен избор, според предпочитанията на гражданите“, посочват от партията и допълват, че тази позиция многократно била заявена от РБ пред държавния глава.

Съюза на демократичните сили обявяват, че ще продължат да бъдат коректен и стабилен партньор в рамките на Реформаторския блок и управляващата коалиция и ще работят за постигането на пълен мандат на правителството и изпълнение на програмата за управление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама