15 хил. лв. е струвало на Общината разхлаждането на шуменци през юни

15:17, 31 юли 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметките на община Шумен за водата, изразходвана за поливане и за водните съоръжения в града, са скочили в сравнение с миналото лято, съобщи гл. експерт по “ВиК” в кметството инж. Георги Янков.

”За юни сумата е 15 000 лв. и това е с около 3 000 лв. повече от същия период на миналата година. Разходът е увеличен заради повечето пуснати чешми и фонтани в града, а и градинките се поливат по-често в горещото време”, обясни Янков.

Новите площадки в кварталите “Боян Българанов”, “Тракия” и Добруджанския също “харчат” повече вода. Кубици вода отишли и за поливането на площите около новия паметник на Левски, за да се хванат засадените там цветя.

Община Шумен готви нов проект за поливна система, с които ще се напояват залените площи по централната улица – от пл.”Кристал” до хотел “Мадара”, училищата “С. Доброплодни”, “Йоан Екзарх Български”, “Трайко Симеонов”, Езиковата гимназия, детски градини и ясли. Изпълнението на проекта ще започне догодина, сега се разглеждат проектни предложения и предстои утвърждаването им от експертния съвет по архитектура, допълни инж. Янков.

Topnovini.bg припомня, че от началото на месеца три нови чешмички разхлаждат шуменци в летните жеги. Едната е поставена в парка до Община Шумен, другата е до детска площадка в комплекс “Херсон”, а третата, която е пригодена за хора с увреждания, е поставена до Новата поликлиника. За новите съоръжения община Шумен дала 1 800 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама