Продължава честването на 195 години от рождението на Сава Доброплодни

10:55, 04 дек 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С редица мероприятия се отбелязва 195 - годишнината от рождението на Сава Доброплодни в Сливен.

Празничната програма продължава и днес. Ще се проведат открити уроци, посветени на живота и делото на Сава Доброплодни с ученици от сливенските училища. Организатор е библиотека „Сава Доброплодни" Сливен.

Културни дейци, интелектуалци и официални лица се събраха още вчера  в РБ „Сава Доброплодни", за да отбележат годишнината на Сава Хаджиилиев – Доброплодни и 60 години от създаването на културния институт. Част от мероприятията, посветени на празника, беше и откриването на документалната изложба „Един живот на ползу роду" във фоайето на библиотеката.

По време на инициативата Игор Чипев - журналист, фотограф,  книгоиздател и експерт в Министерството на културата, бе удостоен с награда от името на библиотеката. Тя му беше връчена от зам. – кмета по Хуманитарни дейности в Община Сливен Пепа Чиликова. Отличието е присъдено на Игор Чипев за заслуги към развитието на библиотечното дело и цялостна дейност. От своя страна, той изрази благодарност за наградата и обеща и в бъдеще да продължи да оказва помощ и подкрепа на РБ „Сава Доброплодни". Награди за добра съвместна работа със сливенската библиотека получиха и бизнесмените Здравко Костадинов и Димитър Чулин. Връчените им отличия са копия на националната награда „Константин Константинов", която библиотеката ежегодно присъжда за принос в книгоиздаването за деца. 

Мероприятията по отбелязване на годишнината продължиха с научна сесия на тема „Сава Доброплодни – живот и дело. Нови изследвания",

Честването на 195 години от рождението на Сава Доброплодни е последната инициатива от целогодишната програма за отбелязване на 60-годишнината от създаването на сливенската регионална библиотека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама