Проверяват всички спортни съоръжения във великотърновските училища

08:42, 05 дек 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички спортни съоръжения в дворовете и площадките за игра към великотърновските училища ще бъдат обстойно проверени, съобщиха от кметската администрация във Велико Търново.

Със задачата ще се заеме общинска комисия, която ще бъде сформирана през следващата седмица. Това обяви заместник-кметът по устройство на територията и развитието проф. Георги Камарашев. Той присъства на среща между директорите на учебните заведения в общината и ръководството на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

Подобна обстойна проверка бе извършена през лятото на 2013 г. Тогава комисия, излъчена от Община Велико Търново, обходи всички училищни бази. Като второстепенни разпоредители с бюджетни средства, носещи отговорност за състоянието на материалната база, директорите получиха предписания за всеки конкретен проблем, а локалните нередности бяха отстранени.

Пред директорите заместник-кметът проф. Георги Камарашев каза още, че ще помогне за осигуряването на още по-ефективен пропускателен режим и контролна дейност в учебните бази. За целта ще се търси и съдействието на Районното полицейско управление.

Друга от обсъжданите теми бе свързана с делегираните бюджети, като директорите се обединиха около мнението, че Общината винаги е осигурявала необходимите средства за фонд „Работна заплата” и за отоплението през зимния сезон.

Директорът на образователната дирекция Пенка Игнатова напомни на училищните ръководства, че трябва своевременно да отразят промените в броя на учениците, за да могат те да бъдат отразени при изчислението на делегираните бюджети за 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама