„Коледен МГ куиз” с мистър "Минута е много" в Русе

09:09, 05 дек 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Коледен МГ куиз” организира Фонд "Математика на бъдещето". Надпреварата ще се състои на 21 декември, понеделник, от 13 ч., в Малката зала на I-я етаж в Канев център. Модератор на състезанието ще бъде популярният телевизионен водещ на предаването „Минута е много” Петър Вучков.

В „Коледен МГ куиз” ще имат възможност да участват всички възпитаници от горния курс на МГ „Баба Тонка” - Русе. Всеки клас има право да сформира отбор от 5 души. Записването ще приключи на 11 декември.

Регламентът на състезанието ще бъде ясен до броени дни. По време на интелектуалната игра, учениците ще имат възможност да отговарят на въпроси от различни области за определено време. За най-добре представилите се, организаторите от Фонд „Математика на бъдещето” са предвидили парични и предметни награди.

Куиз е интелектуална игра, подобна на известната у нас викторина, при която участниците отговарят на ръзлични въпроси за определено време. Най-разпространената версия за появата на думата „quiz” е следната: През 1791 г. собственикът на театър в Дъблин се обзаложил, че в рамките на 24 часа ще измисли нова дума, която никой не е чувал дотогава. Той наел група деца да напишат „quiz” по стените на целия град. Оттогава, думата придобива световна известност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама