Новите тролейбусни маршрути в Плевен трябва да стартират на Нова година (схема)

09:54, 05 дек 15 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новите тролейбусни маршрути в Плевен трябва да стартират навръх Нова година – 1 януари, стана ясно на пресконференция с присъствието на кмета Георг Спартански и началника на дирекция „Европроекти“ към общината Дикран Ованесян.

Припомняме, че по ОП „Интегриран градски транспорт на Плевен“, в момента денонощно се изграждат четири нови тролейбусни линии, с обща дължина от близо 7 000 линейни метра. Те ще покрият участъци от пътната мрежа в града, в които към момента няма удобен градски транспорт или такъв въобще липсва.

На практика новите маршрути ще свържат бул. „Георги Кочев“ с ж-к „Дружба“, ж-к „Дружба“ и „Мара Денчева“ с 9-и квартал; ще осигурят транспорт и за жителите на ж-к „Кайлъка“, които от много години разчитат само на неудобните маршрутки с вечно изнервени и неучтиви шофьори.

Георг Спартански каза, че се работи усилено и до края на годината целия проект за „Интегриран градски транспорт“ трябва да бъде завършен. Той уточни, че новите тролейбусни линии са само един от десетте компонента на мащабния проект, предвиждащ значително обновяване и модернизиране на градската инфраструктура.

*За голям размер кликни върху връзката отляво под Файлове

* Схемата на новите трлобейбусни линии е предоставена по молба на Топновини с любезното съдействие на шефа на "Европроекти" Дикран Ованесян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама