Още 10 доброволци търсят в Стара Загора

09:59, 05 дек 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С още 10 души ще се попълни групата на старозагорските доброволци. Това ще стане в началото на следващата година, съобщиха от Общината.

Общо 60 са участниците в доброволното формирование на община Стара Загора. Те са жители на Стара Загора и селата Старозагорски минерални бани, Калояновец, Могила и Памукчии. Доброволците се включват в акции за преодоляване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Всички доброволци са обучени по пожарогасителна дейност, безопасни и здравословни условия на труд, както и оказване на първа помощ на пострадали.

Под ръководството на началника на службата главен инспектор Антон Колев, те отбелязаха Международния ден на доброволчеството - 5 декември, като демонстрираха устройване на шлангова линия и гасене на леснозапалими течности. Екипировката, обучението и униформеното им облекло са осигурени от Община Стара Загора. В края на демонстрацията доброволците получиха членските си карти от секретаря на общината Делян Иванов. Той им благодари за куража да участват в състава на формированието, включено в Единната спасителна система за защита при бедствия. „Това не само ви показва като обществено отговорни хора, но е огледало и на вашите лични и ценностни качества. С участието ви в осигуряването на защитата на живота, здравето и имуществото на населението, вие сте пример за поведение в обществото“, заяви Иванов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама