Двама ученици от Търговище получиха отличия от националния конкурс на пожарната

11:19, 05 дек 15 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две деца от Търговище са отличени в Националния конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата", информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Това са Георги Милчев от Помощно училище “Д-р Петър Берон”, класиран на второ място във втора възрастова група в категорията за ученици от специални училища и домове за деца в неравностойно положение  и Йоана Антонова, класирана на трето място в първа възрастова група в категорията за ученици от всички общообразователни училища. Те получиха наградите си на специална церемония лично от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

В тазгодишното издание на конкурса до националния етап достигнаха 432 творби, които са израз на придобитите от младите таланти знания и изградена култура за защита при бедствия през етапите на обучение от детската градина до завършване на средно образование. Национално жури под председателството на главен асистент Валери Василев от Националната художествена академия и членове от Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров”, Националния дворец на децата и от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, излъчи 27 победители от всички категории и възрастови групи.

Наградените творби от всички категории ще бъдат експонирани на международната конференция на тема „Изграждане на култура за превенция сред децата и подрастващите”, домакин на която през месец декември в София ще бъде Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита населението”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама