Благотворителен търг събра 3 550 лв. за талантите на русенско училище

12:45, 05 дек 15 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетото поредно издание на Коледния благотворителен бал на училище „Иван Вазов“ се проведе снощи в ресторанта на Гранд хотел „Рига“. На тържеството присъстваха ръководството на училището, преподавателите, родители и част от талантливите и изявени деца, които се включиха в програмата.

Директорът на ОУ „Иван Вазов“ Валерия Пенчева поздрави всички присъстващи и им пожела следващата година за „вазовци“ да е по-добра от настоящата.

На традиционния търг бяха предложени картини, дарени от русенски художници, сувенири, дарени от приятели на училището и изработени от деца, преподаватели и родители, както и кулинарни изкушения, също дело на родители и учители. Поставена беше и дарителска кутия.

Общата набрана сума от вечерта бе 3 550 лева, сподели в края на вечерта директорът на училището. В училището предстои да се подреди и коледен базар, средствата от който ще се дарят отново за талантливи и изявени ученици.

По време на тържеството, с водещ директорът на ОП "Русе АРТ" Мариан Савов – също възпитаник на ОУ „Иван Вазов", председателят на училищното настоятелство доц. Валентин Стоянов награди ученици, постигнали отлични резултати на матурите след 7-и клас.

Три купи бяха връчени на представители на Община Русе, участвали в традиционния турнир за учители и общински служители, организиран от ОУ „Иван Вазов“ и Спортно училище „Майор Атанас Узунов“. Първо място Общината завоюва на футбол, трето - на волейбол и второ - на бадминтон, жени. Купи и медали бяха връчени още на учители, преподаватели в Русенския университет и служители на Регионалния инспекторат по образование, класирали се на челните места в турнира.

Най-голямата купа, за отборно представяне, отиде при Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама