Висша математика няма да се учи в трети клас, успокои Тодор Танев

14:48, 05 дек 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свалянето на учебно съдържание от по-горни в по-долни класове е практика по света от години, която и у нас се следва. Това каза министърът на образованието Тодор Танев в ефира на Дарик радио. Той обаче е категоричен, че у нас няма да се допусне прекаляване в тази насока.

Танев подчерта, че важното в случая е как ще се поднесе съответното съдържание - като на студент или като на дете.

"Ние намаляваме часовете, опростяваме учебното съдържание, така щото то да бъде разбрано, за да може когато дойде времето за този ученик да бъде преди края на своето средно образование, да има достатъчно багаж, за да изгради себе си като личност", каза министърът.

Той допълни, че „висша математика няма да се учи в трети клас“. Танев каза, че няма да позволи дръстични промени в учебния материал за най-малките, като това в пурви клас да се смята до 100.

По темата за пенсионирането на учители, министър Танев призова за спокойствие.

"Аз помолих настойчиво - издадох необходимите документи за това - да се правят такива пенсионирания, така че да не пречат на учебния процес", каза той.

Министърът успокои, че няма да има промени. По думите му „образователното министерството няма политика за масово пенсиониране".

„Никой не гони директорите. Напротив, ние работим с тях. Няма да има вълна от пенсионирания и за тях", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама