Деня на доброволеца отбелязват в пловдивския БЧК

14:53, 05 дек 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деня на доброволеца отбелязват днес в БЧК - Пловдив. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Доброволците и всички приятели на организацията бяха поздравени за празника от Таня Георгиева, директор на БЧК в Пловдив. "Бъдете живи, здрави и добротворни! Не забравяйте девиза на пловдивската организация: "При нас остават най-добрите", заяви Георгиева.

Доброволец е някой, който по свое желание се заема с алтруистична дейност и работа, участва в дейности, с цел допринасяне за добруването и подобряването на човешкото качество на живот. Това за разлика от платените дейности, може да носи приятно чувство на удовлетворение или уважение, но няма финансова печалба.

Доброволците са известни с развиването на своите умения, които са им силно необходими при често нестандартния тип работа, който извършват, социализация (тъй като им се налага да работят често с множество други доброволци, да разговарят и общуват с хора, опитвайки се да бъдат от помощ за тях) и също така с ентусиазма и радостта, от извършваната дейност, напомнят от БЧК - Пловдив.

С доброволци най-често работят неправителствените организации.

Какво е да си доброволец е въпрос, който има много отговори:

Да си Доброволец - това е свобода на духа.

Да си Доброволец - това е пътешествие.

Да си Доброволец - това е приключение.

Да си Доброволец - това е безценен житейски опит.

Да си Доброволец - това е възможност да помагаш за кауза, която ти е близка.

Да си Доброволец - това е умението да направиш нещо полезно за обществото.

Да си Доброволец - това е ново приятелство.

Да си Доброволец - това е предизвикателство.

Да си Доброволец - това е незабравим спомен.

Да си Доброволец - ……тук остава да напишеш нещо ти!

Международният ден на доброволеца за първи път се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама