Групата от "Батаклан" на една сцена с U2 в Париж

14:57, 05 дек 15 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групата The Eagles of Death Metal, станала печално известна с концерта в парижката зала "Батаклан", която беше окървавена от терористичните нападения на 13 ноември, ще свири заедно с рокаджиите от U2.

Бандата от Калифорния ще се присъедини към ирландската рокбанда за финалната песен от концерта им тази неделя в зала АccorHotels Arena, съобщава списание "Билборд", цитирано "Фигаро".

Събитието обещава да бъде изключително емоционален момент за музикантите от двете групи и за публиката им, пише изданието.

Концертът на U2 в Париж трябваше да се състои на 14 и 15 ноември - точно след терористичните атентати край "Стад дьо Франс" и "Батаклан", при които загинаха 130 души, а над 350 бяха ранени.

Фронтъменът на U2 Боно коментира пред "Ню Йорк Таймс", че веднага след атентатите колегите му са помогнали на Eagles of Death Metal, включително като са им купили нови мобилни телефони, тъй като техните са останали в залата.

Специално за утрешното събитие на сцената ще се качи и съоснователят на Eagles of Death Metal Джош Хом (прочут като фронтмен на Queens of the Stone Age и Them Crooked Vultures), който рядко пътува по турнета с групата.

Музикантите вече обявиха, че искат да бъдат първите, които свирят на сцената на зала "Батаклан" след възстановяването й.

Макар калифорнийската група да не е масово познато име, тя е известна в ъндърграунд средите и уважавана сред музикалната общност, а концертът им в Париж беше част от турнето по последния им албум Zipper Down.

Музикантите от Eagles of Death Metal не пострадаха при атаката, но трима френски работници от лейбъла на групата се оказаха сред загиналите, както и британец от сценичния им екип. Възможно е бандата да е избрана за атака заради скорошен концерт в Израел и защото се е дистанцирала от други музиканти, които бойкотират Израел.

Едно от атакуваните заведения отново отвори врати

Междувременно в Париж врати отново отвори барът "Ла Бон Биер". Той стана първото заведение сред пострадалите от атентатите в Париж, което заработи след трагичните събития.

На фаталния петък 13-и петима души намериха там смъртта си.

Пред заведението, което се намира близо до Площада на Републиката, отново са поставени маси за посетителите. "Време е да се съберем отново, обединени, за да продължим напред, но не и за да забравим", гласи съобщението на дъската за дневното меню пред заведението. Още от сутринта редовни клиенти се бяха събрали, за да изпият традиционното си кафе и да покажат, че животът продължава.

Очаква се още няколко кафета, намиращи се в източната част на Париж да отворят врати отново след трагичните събития.

Един от най-посещаваните градове в света постепенно се връща към нормалния си ритъм на живот.

Френският финансов министър Мишел Сапин заяви по-рано, че организацията и екипировката на нападенията са коствали между 20 и 30 хиляди евро на терористите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама