С автошествие шуменци протестираха срещу поскъпването на винетките

15:48, 05 дек 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колона от десетки коли премина днес следобед през центъра на Шумен в знак на протест срещу повишаването на цените на винетките. С надути клаксони и развети знамена автомобилите потеглиха от паркинга на магазин “Пени” в кв. “Тракия”. Преминаха по бул. “Симеон Велики”, свиха към Руски паметник и на кръговото там създадоха за кратко хаос в движението на една от невралгичните пътни зони в Шумен. После автошествието продължи по бул. “Славянки”, ул. “Съединение” и отново по бул. “Симеон Велики” до площад “Оборище”, като крайната спирка бе пространството пред Томбул джамия.

Така шуменци протестираха за втори път срещу решението на правителството таксата за автомобил за годишния стикер да се увеличи от 67 лв. на 97 лв., на месечния – от 25 лв. на 30 лв., а на дневния – от 10 на 15 лв.

 “Знаем, че едва ли ще бъдем чути, но това е своеобразен символичен протест и срещу всичко, което се случва в държавата. Парите от винетните стикери ще отидат за погасяване на взети заеми и няма да се вложат в нова пътна инфраструктура”, коментира един от организаторите на протеста Валери Младенов.

Сред протестиращите бяха общинските съветници Добромир Драев от гражданската квота на Реформаторския блок и  Добрин Чайлев  от “Атака”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама