Взривът в "Младост" 4 е пред апартамент на кандидат-кмет на Златица

15:53, 05 дек 15 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взривът в столичния кв. "Младост" 4 късно в петък е станал пред апартамента на бившия кандидат за кмет на Златица Пламен Господинов, предаде бТВ. Той е строителен инженер и по време на експлозията не си е бил вкъщи. В блок 458 живее с жена си и дъщеря си.

Все още няма официално потвърждение, че инцидентът е бил насочен срещу Господинов, който е и бивш зам.-кмет на Пирдоп. Преди две седмици обаче беше взривена и колата му.  

Сериозни са щетите след снощната експлозия в блок 458 в столичния квартал „Младост“ 4. За щастие няма пострадали след силния взрив. Според живеещи в блока той е причинен от три газови бутилки, оставени пред апартамент на третия етаж. Екипът на София topnovini.bg отиде до мястото на инцидента, където беше необичайно оживено в почивен ден. Някои от живеещите в блока от рано сутринта обсъждаха снощния инцидент.

Не бяха настроени обаче за разговор с медиите. Почти всеки твърдеше, че не познава семейството от апартамента, пред който избухна експлозията.

„Чухме късно снощи взрив, но не беше много силен. Виждал съм жената и детето й, както и един мъж, който мисля, че живее с тях“, обясни пред София topnovini.bg мъж от съседния блок, който не каза как се казва.

Живеещите в жилищната кооперация също не можеха да обяснят кое е семейството, към което е адресирана атаката. „Сигурно е било за сплашване“, предположи възрастен мъж от квартала, дошъл да огледа щетите.

Газовите бутилки са избухнали на третия етаж, но както се вижда от снимките, щетите са доста повече. Ударната вълна е изпочупила стъклата и на долните етажи във входа.

Към момента единствената официална информация от полицията беше съобщена около 10 сутринта. От МВР посочиха, че са разпитали семейството, живеещо в апартамета и, че изясняват причините за експлозията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама