32-ма души загинаха при пожар в нефтена платформа в Каспийско море

16:01, 05 дек 15 / Свят 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
32 азербайджански работници загинаха, а 42 се разминаха на косъм от смъртта, след като пожар избухна на нефтена платформа в Каспийско море. Това съобщи ръководителят на независима комисия, цитиран от Ройтерс. Азербайджанската държавна енергийна компания СОКАР, оператор на платформата, отказа коментар.

„Според информацията, с която разполагаме, 32-ма работници са загинали, а 42-ма са били спасени миналата нощ. Пожарът на платформата вече е потушен“, каза за Ройтерс Мирвари Гахраманли, шеф на Комисията за защита на правата на азербайджанските петролни работници.

Вчера СОКАР съобщи, че пожарът е пламнал, след като газопровод на платформата пострадал при силен вятър. Според компанията спасителните работи са били затруднени от бушуващата буря. Агенция ТАСС съобщава, че спасителната операция с участие на хеликоптери на министерството на извънредните ситуации и на кораби се е провеждала при вятър със скорост до 37 м в секунда и десетметрови вълни.

Работник, пожелал да остане анонимен, се обадил на кореспондент на Ройтерс от платформата и казал, че на нея са блокирани 84 души. Азербайджанската държавна енергийна компания съобщиха, че работници са в неизвестност след инцидент на друга офшорна платформа по време на бурята. От компанията уточниха, че е в ход операция по издирването и спасяването им.

Над 40 работници са загинали при инциденти на петролни и газови платформи на СОКАР през 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама