С благотворителна изложба набират средства в подкрепа на хората в неравностойно положение

16:04, 05 дек 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С благотворителна изложба базар във Велико Търново набират средства в подкрепа на хората в неравностойно положение.

Инициативата се провежда за поредна година, а инициатори са Съюзът на инвалидите в старопрестолния град и Общината.

Поводът за благотворителната експозиция бе Международният ден на хората с увреждания, който се отбелязва от 1992 г. насам по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации /ООН/.

Щандовете са разположени във фоайето пред Ритуалната зала на Община Велико Търново. Изложени са различни ръкоделия, сувенири, художествени творби, играчки, коледна украса и други изделия. Те са изработени от членовете на арт-ателието към  местната организация на хората с увреждания. Базарът ще е отворен до края на деня.

Изложбата бе открита от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Те поздравиха създателите на изделията, отличиха творческите им способности и им пожелаха здраве и весело посрещане на наближаващите празници.

„Подредените творби ни показват пътя, по който трябва да вървим като общество. Когато говорим за хората в неравностойно положение, ние трябва да поставим акцент върху индивидуалността, личното достойнство, дори талантите, а не върху уврежданията. Това е основният принцип, заложен и от ООН. Това е европейският модел, към който ние принадлежим.

Виждаме, че сред нас има много талантливи великотърновци, които заслужават поле за изява и шанс да продължат да развиват своите дарби”, коментира заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Той увери, че Общината ще продължи да насърчава приобщаването на хората с увреждания към обществения живот, от който те трябва да бъдат неразделна част.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама