Шефът на Пирогов: Дълбока заблуда е, че здравеопазването ни е безплатно

16:35, 05 дек 15 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дълбока заблуда е, че здравеопазването у нас е безплатно. Личното здраве на всеки един от нас е най-ценното притежание. 130 млн.лв. няма да повлияят по никакъв начин на нашата здравна система. Това коментира в ефира на Нова телевизия шефът на „Пирогов“ Стоян Миланов.

Припомняме, че в началото на седмицата депутатите гласуваха Националната здравноосигурителна каса да получи допълнително към бюджета си 130 млн.лв. през 2016 год.

Миланов каза още, че болницата е „в незадоволително финансово състояние”.

„Болницата е задоволена по отношение на кадрите с едно сравнително добро нарастване на средната заплата. За съжаление не се е превърнало в по-добро качество на обслужване и пари за инвестиции няма. България притежава нелоша система на здравеопазване с улеснен достъп на пациентите до специалист с качествени лекари и трябва понякога да направим подходящи сравнения със западните системи. Ние имаме едни прекрасни лекари и системата в момента върви добре според мен”, заяви, той

Миланов обясни, че гледа на здравната карта като на „една мантра, ако вътре не бъдат вкарани регулации, минаващи през заплащане на откриването на нови лечебни заведения и легла“. Шефът на „Пирогов" каза още, че подкрепя готвените реформи на здравния министър Петър Москов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама